Nový hit? Napíšete ho za 10 vteřin

Nestihl jsi v mládí založit kapelu a máš pocit, že teď už je pozdě? Toužil jsi stvořit písničku i s textem? V minulosti něco, co vyžadovalo hudební talent, praxi a často i peníze na profesionální nahrávání. Teď je to díky AI o mnoho snazší.

Představ si, že máš chuť na punkovou pecku třeba, co já vím, o Karlových Varech, o tom, jak ti ty léčivé prameny připomínají domov. Vezmeš službu Suno, zadáš tyto instrukce a za pár vteřin – bum! Máš svou vlastní skladbu i se zpěvem.

Poslechni si ji!

Jasně, pořád to má své mouchy. Když se pořádně zaposloucháš, tak hlas zní roboticky. V češtině fakt divně vyslovuje – ale rozhodně ne hůř než Calin & Viktor Sheen :-) Ale jinak? Kytara jako živá, melodie chytlavá… Kdybych to pustil mezi ostatními songy v rádiu, vsadím se, že by si nikdo z posluchačů ničeho divného nevšiml.

A to nejlepší? Většinou to ani nic nestojí. Suno třeba nabízí 10 písniček zdarma denně, pak si musíš připlatit. Ale i tak je to za pár kaček. Ostatně vyzkoušej si to sám. Zadej pár slov, zvol styl a užij si vlastní písničku.

My jsme si s tím pohráli ještě víc – nechali jsme Suno složit písničku a pak jsme k ní natočili videoklip postaru, bez AI. Protože AI generování videa, to bude šlágr až tak za půl roku.

Tohle je každopádně jen začátek. Dej tomu rok času a ty písničky budou k nerozeznání od těch od opravdových hudebníků. Není to děsivé?